Natuurlijk openluchtbad Pulvermaar

Natuurlijk openluchtbad Pulvermaar

Wateravontuur in de Eifel

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Natuurlijk openluchtbad Pulvermaar, gelegen in het pittoreske landschap van de Eifel, is een ideale bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar verkoeling en natuurlijk waterplezier. Dit grootste en diepste kratermeer van de Eifel biedt een unieke zwemervaring in kraakhelder water omgeven door weelderig groen.

Voor kinderen is het Natuurlijk openluchtbad Pulvermaar een waar paradijs. Het meer zelf, met zijn rustige en heldere water, is perfect voor een verfrissende duik of om rustig rond te dobberen op een opblaasband. Daarnaast ligt er een vlonder in het water waar je leuk naartoe kan zwemmen en vanaf kan duiken.

Rondom het meer zijn ruime grasvelden en zandstranden waar gezinnen kunnen ontspannen, zonnebaden of een gezellige picknick kunnen houden. Er is ook een horeca punt bij waar je lekker wat kan drinken of kan lunchen.

Naast zwemmen biedt het Pulvermaar ook tal van andere activiteiten zoals wandelen, vissen en kanoën. De goed onderhouden paden rond het meer zijn perfect voor een rustige wandeling of een energieke jog. Voor de vissers biedt het meer een rijke visstand, waaronder forel en snoek.

Een bezoek aan het Natuurlijk openluchtbad Pulvermaar is uitstekend te combineren met een trip naar het nabijgelegen Vulkanhaus Strohn. Dit museum ligt op slechts enkele minuten rijden en biedt interactieve tentoonstellingen over de vulkanische geschiedenis van de Eifel, wat zorgt voor een leerzame aanvulling op de dag.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter