Atelier des Lumieres

Atelier des Lumieres

Kunst op spectaculaire wijze

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Bij Atelier des Lumieres komt kunst tot leven. Hier beleef je kunst echt op een compleet andere manier. Je kijkt hier nier naar een klassiek schilderij maar het “schilderij” komt tot leven door middel van licht en geluid. Er zijn 3 verschillende voorstellingen en de voorstellingen wisselen na een bepaalde tijd. Je kan dus het beste even op de site kijken om te zien welke voorstelling er momenteel is en op welk dagdeel deze is. Op moment van schrijven is er bijvoorbeeld een hele toffe voorstelling Oceaan Odyssey. Hier worden foto’s tentoongesteld van Brian Skerry, een fotograaf van National Geographic. In een mega grote zaal met plafonds van wel 10 meter hoog zie je deze foto’s bijna letterlijk voorbij komen zwemmen met prachtige kleuren en geluid erbij. Deze beelden zie je overal, dus op de muren maar ook op de grond en het plafond.

Verder hebben ze ook veel tentoonstellingen over schilderen die je ook in het Louvre kan zien, maar dan dus op mega spectaculaire wijze getoond. Kinderen zullen hier echt van onder de indruk zijn en kunst op een hele andere manier gaan ervaren.

Het Atelier des Lumières ligt in het 11de arrondissement. Leuk te combineren met een etentje bij Chez He, wat ook in het 11de arrondisement ligt.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter