Parc Asterix

Parc Asterix

Pretpark in Romeinse stijl

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Parc Asterix is een super leuk pretpark een uurtje buiten Parijs. Het is in verhouding met Disneyland een stuk minder druk en zeker voor de kleintjes is dit echt een super goed alternatief. Dit pretpark staat in het teken van de Gallische superhelden Astérix en Obélix. Ze hebben 50 attracties: voor de stoere en oudere kinderen (best wat attracties zijn voor kinderen vanaf 12 jaar): achtbanen, 3D ervaringen vanaf 12 jaar, een ronddraaiend vliegend tapijt. Familie attracties: verschillende waterbanen, kleinere achtbanen, bootjes en voor de kleintjes: vliegtuigjes, speeltuinen, treintjes en een kleine zweefmolen. Dus echt wel voor alle leeftijden wat. Het park is wat overzichtelijker dan Disneyland dus je kan echt wel best wat attracties op een dag doen.

Alles is in het decor van Griekse, Romeinse en Gallische huizen. Naast de attracties hebben ze ook diverse shows die zeker de moeite waard zijn om naar toe te gaan. Er zijn  diverse restaurants aanwezig dus je hoeft niet met al je eten rond te sjouwen. En je kan er wat leuke souveniertjes kopen in een van de winkeltjes. Hoe er wel rekening mee dat dit een echt Frans park is, want alles is in het Frans.

Het leuke is dat je dit Parc Asterix gratis kan bezoeken met de All Inclusive pas en de Explorer pas. Je kan er ook overnachten, want ze hebben ook speciale Asterix hotels.

Zelf geweest:  Maar wel toen ik zelf kind was, dus dat is al heeeeel wat jaartjes geleden:-). Toen vond ik het in ieder geval wel heel leuk.

Laat een opmerking achter