Museum voor natuurwetenschappen

Museum voor natuurwetenschappen

Ontdekkingsreis door de Natuur

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is een fascinerende bestemming voor gezinnen met kinderen die geïnteresseerd zijn in de natuur en de wereld om ons heen. Dit museum, gelegen in het Leopoldpark, herbergt een uitgebreide collectie van opgezette dieren en fossielen tot mineralen en interactieve tentoonstellingen.

Een van de redenen waarom het Museum voor Natuurwetenschappen leuk is met kinderen is vanwege de educatieve en boeiende ervaringen die het biedt. Kinderen kunnen de diversiteit van het leven op aarde ontdekken door middel van interactieve displays, diorama’s en hands-on activiteiten. Van het bestuderen van skeletten en botten tot het observeren van levende insecten en reptielen, er is altijd iets nieuws en spannends te leren.

Daarnaast biedt het museum ook speciale kinderrondleidingen en workshops, waarbij jonge bezoekers de kans krijgen om meer te weten te komen over specifieke onderwerpen, zoals dinosaurussen, oceanen of de evolutie van het leven. Deze activiteiten zijn niet alleen educatief, maar ook leuk en stimuleren de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen.

Een ander hoogtepunt van het Museum voor Natuurwetenschappen is de Galerie van de Evolutie, waar bezoekers een reis door de tijd kunnen maken en de evolutie van het leven op aarde kunnen ontdekken. Van de oerknal tot de opkomst van de mensheid, deze tentoonstelling biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van het leven en de natuurlijke wereld.

Er zijn cafés en picknickplaatsen beschikbaar voor een welverdiende pauze tussen het verkennen door.

Het Museum voor Natuurwetenschappen is gratis toegankelijk met de Brussels Card. Deze kun je voor 1, 2 of 3 dagen bestellen en hiermee heb je gratis toegang of korting tot de meeste musea en andere activiteiten zoals het Atomium of het Chocostory museum.

Zelf geweest:

 

Laat een opmerking achter