Centre Pompidou

Centre Pompidou

Museum bestaande uit gekleurde buizen

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Centre Pompidou is een kunst museum met allerlei verschillende tentoonstellingen. Ze hebben er diverse kinderthema’s. Zo hebben ze er een kindergalerij waar jaarlijks 2 nieuwe tentoonstellingen te zien zijn en waar workshops gehouden worden. Deze workshops zijn interactief en leuk voor kids en bieden kinderen de mogelijkheid om de wereld van een beeldend kunstenaar, architect, danser, ontwerper, muzikant, schrijver… te ontdekken en zijn creatieve aanpak en praktijk met hem te delen. Dit is voor kids van 3-10 jaar, beetje afhankelijk van het type workshop. Daarnaast hebben ze een kinderatelier waar kinderen kunnen experimenteren en zo de aanpak van kunstenaars kunnen verkennen. Dit is voor kinderen van 6 maanden tot 10 jaar. Ook afhankelijk van de workshop. Voor beide is het aan te raden om van te voren te reserveren. Meer informatie vind je hierover op de website.

Voor tieners van 13-16 jaar hebben ze Studio 13/16. Dit is de ruimte voor kunst en creatie voor en door jongeren. Er zijn verschillende thema’s. Hier kun je meer informatie erover vinden.

Tickets voor het museum kun je hier kopen. Je kan het museum ook in met de Paris Pass, zowel met de All Inclusive pas, de Explorer pas en de Museum pas.

Naast dat Centre Pompidou een kindvriendelijk museum is, is het ook alleen al leuk om over het plein te lopen. Het is een kleurrijk gebouw van glas en staal met buizen en pijpen in verschillende kleuren. De groene buizen zijn voor water, de blauwe voor lucht, de gele voor elektriciteit en de rode voor roltrappen en liften. Onze kids vonden het super leuk om dit gebouw te zien en door de buizen omhoog te gaan. Dat kan namelijk ook deels als je niet een kaartje voor het museum koopt.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids (4,5 (uit 5) Wij zijn niet in het museum geweest

Laat een opmerking achter