Rathaus en Roland standbeeld

Rathaus en Roland standbeeld

Enorm standbeeld en mooi stadhuis

Wishlist (1)
ClosePlease login

No account yet? Register

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Bremen is het Rathaus met daarvoor het Roland standbeeld. Inmiddels staan zowel dit beeld als het raadhuis op de UNESCO wereld erfgoed lijst. Dit is het enige raadhuis dat op deze lijst staat. Het raadhuis is ook van binnen te bezichtigen en ziet er prachtig uit. Dit kun je doen met een rondleiding te boeken bij het toeristenbureau op Böttcherstraße 4. Het Roland beeld dat voor het Rathaus staat is sinds 1404 de bewaker van de rechten en vrijheid voor de stad Bremen. Het beeld is 5,5 meter lang dus dat is best indrukwekkend.

Toen wij er waren was het echter ook kermis op de Marktplatz wat heel gezellig was hoor. Maar daardoor was het ontzettend druk en was het beeld in ieder geval minder goed te zien omdat er allemaal kraampjes naast stonden. Het Rathaus was in de avond echter wel heel mooi verlicht wat dan weer goed te zien was vanuit het reuzenrad.

Het stadhuis heeft ook een webpagina speciaal voor kids waar kids meer kunnen leren over wat er allemaal in het stadhuis gebeurt. Leuk als je een rondleiding doet door het stadhuis: Stadhuis voor kids

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,0 (uit 5)

Rating van de kids: (3,5 (uit 5)

Roland beeld Bremen Roland beeld Bremen     Rathaus Bremen Rathaus Bremen

Laat een opmerking achter