Paviljoen het Witte Huis

Paviljoen het Witte Huis

Historisch Genieten in Bloemendaal

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Gelegen aan de rand van Haarlem, omringd door het groen van de gemeente Bloemendaal, vind je Paviljoen Het Witte Huis. Dit prachtige, karakteristieke pand uit 1933, ontworpen door het beroemde architectenduo Mulder van Van Asdonk, heeft een rijke geschiedenis. Ooit een populaire tussenstop voor dagjesmensen op weg naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort, heeft het paviljoen zijn charme behouden. De historische foto’s tonen een tijd toen de watertoren nog zichtbaar was en de weg ernaartoe een zandweg was.

Tegenwoordig is Paviljoen Het Witte Huis een geliefde bestemming voor wandelaars en fietsers die de Kennemerduinen verkennen. Deze nabijgelegen natuurgebieden bieden een toevluchtsoord van rust, met een rijke diversiteit aan flora en fauna, inclusief de indrukwekkende wisenten.

Het paviljoen beschikt over een eigen parkeerterrein, waardoor het goed bereikbaar is voor iedereen. Het sfeervolle restaurant is in de winter knus en gezellig, ideaal voor gezinnen, etentjes met vrienden of een romantisch diner. De zonnige terrassen en kindvriendelijke buitenruimtes, inclusief een populaire airtrampoline, zorgen voor vermaak voor jong en oud. Zelfs in de winter genieten kinderen van de trampoline, terwijl binnen een kinderspeelhoek beschikbaar is.

De menukaart van Het Witte Huis is divers, met als specialiteit heerlijke pannenkoeken. Of je nu komt voor een gezellige borrel, een smakelijke burger, of een van de vele pannenkoeken, er is voor ieder wat wils. Bovendien biedt het restaurant doordeweeks een voordelige 3-gangen deal.

Voor kinderfeestjes biedt Paviljoen Het Witte Huis de perfecte combinatie van pannenkoeken eten en spelen op de airtrampoline. Bij mooi weer kunnen de kinderen buiten aan een vrolijk gedekte tafel genieten, en bij slecht weer is er binnen genoeg ruimte om het feestje gezellig voort te zetten.

Kortom, Paviljoen Het Witte Huis is een perfecte plek voor een heerlijk en gezellig uitje, waar geschiedenis en gastvrijheid hand in hand gaan. Mis deze bijzondere locatie niet!

Zelf geweest:

Paviljoen het Witte Huis Paviljoen het Witte HuisPaviljoen het Witte Huis Paviljoen het Witte Huis Paviljoen het Witte Huis Paviljoen het Witte Huis

Laat een opmerking achter