le Vaisseau

le Vaisseau

Ontdekken en experimenteren

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Le Vaisseau is een super leuk wetenschapsmuseum waar de kids allerlei experimentjes, proefjes en opdrachtjes kunnen doen. Ze hebben er een afdeling technologie waar je van alles leert over Artificial Intelligence, waar je interactie hebt met machines en hun omvang kan ervaren en ontwikkel je kritische en logische denken. Op de afdeling “wiskunde” ontdek je hoe je bepaalde puzzels moet maken, hoe snel rolt een balletje in een ronde bak naar het onderste punt, hoe maak je van magnetische stukken een bal. Genoeg om uit te proberen en te leren van je fouten. Ze hebben ook een tuin waar van alles te beleven is, ga kijken bij een imker (zelf mag je ook zo’n groot wit pak aan) of ontdek van alles over de verschillende planten en kruiden.

Bij le Vaisseau hebben ze ook hebben een afdeling met water; wat gebeurt er als je een bal in een ton met water hebt en heel hard aan de onderkant lucht erin “draait”, hoe worden boten voortgestuwd of leidingen aangesloten. Dan hebben ze nog een bouwplaats waar je als echte bouwvakker aan de slag kan om huizen te bouwen, met apparaten blokken naar boven kan brengen of met de kruiwagen alles naar de juiste plaats kan brengen. Of ga naar de donkere kamer waar je alles over het licht leert. Kortom, een museum waar je je zeker een halve dag kan vermaken. Als je de Pass Alsace hebt kun je gratis naar binnen.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 5,0 (uit 5)

Rating van de kids: 5,0 (uit 5)

Le Vaisseau Strasbourg Le Vaisseau Strasbourg Le Vaisseau Strasbourg Le Vaisseau Strasbourg Le Vaisseau Strasbourg Le Vaisseau Strasbourg Le Vaisseau Strasbourg

Laat een opmerking achter