Chateau du Haut-Koenigsbourg

Chateau du Haut-Koenigsbourg

Terug in de tijd met een prachtig uitzicht

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Wauw! Wat een prachtig kasteel Chateau du Haut-Koenigsbourg, dat hoog boven de Elzas uit torent, maar liefst 757 meter boven zeeniveau. Je rijdt een eind omhoog en dan kom je uit bij dit mooie grote kasteel. Je kan langs de weg gewoon parkeren en loopt de rest verder omhoog. Je kan een tour met gids doen maar je kan ook gewoon zelfstandig rondom en in het kasteel lopen al dan niet met audio tour. loop langs de put met een diepte van 62 meter, loop via de trap met schietgaten naar het woongedeelte, bekijk de kanonnen die je van heel dicht bij kan zien en voelen of neem een kijkje in de wapenkamer.

Omdat Chateau du Haut-Koenigsbourg zo hoog ligt heb je dus ook een prachtig uitzicht over de hele Elzas, de Vogezen gebergte, het Zwarte Woud en als het helemaal helder is zelfs de Alpen. Aan het einde mogen de kids zich nog even zelf als echter ridders voordoen, wat natuurlijk een leuke afsluiter is. Op de website kun je een visiting document in het Nederlands downloaden. Hier staat allerlei informatie in zoals de historie, architectuur, restauratie en wat je waar kan vinden en doen.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 4,0 (uit 5)

Chateau du Haut-Koenigsbourg Chateau du Haut-Koenigsbourg Chateau du Haut-Koenigsbourg Chateau du Haut-Koenigsbourg Chateau du Haut-Koenigsbourg Chateau du Haut-Koenigsbourg Chateau du Haut-Koenigsbourg

Laat een opmerking achter