Galerie de Paléontologie et d’anatomie Comparée

Galerie de Paléontologie et d’anatomie Comparée

Gigantische dierenskeletten

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Galerie de Paléontologie et d’anatomie Comparée is een museum in Jardin des Plantes met allemaal opgezette dieren. Het gebouw zelf is al erg indrukwekkend met zijn krakende vloeren, houten vitrines en gave trappenhuizen. Dit is wat je nou echt voorstelt bij een museum. En als je binnen komt dan “springen” de dierenskeletten je bijna tegemoet. Zeer indrukwekkend! Er is ontzettend veel te zien dus neem je tijd. Als je vervolgens naar boven gaat is daar nog een hele verdieping met dieren skeletten. Hier staan onder andere de echte grote dieren opgesteld zoals de mammoeten, walvissen en een grote prehistorische krokodil. De kinderen zullen hun ogen uitkijken.

In Jardin des Plantes ligt ook het museum Galérie de l’evolution, een kleine stadsdierentuin en een plantenkas. Leuk om te combineren met Galerie de Paléontologie et d’anatomie Comparée. Maar het is dus behoorlijk groot en je kunt je hier makkelijk een hele dag vermaken. Handig dus om van te voren al te plannen wat je wilt gaan doen. Begin dan als eerste met de musea want deze worden al snel erg druk.

In Jardin des Plantes ligt ook een mooie carrousel die bestaat uit uitgestorven dieren. Ook zeker leuk om even langs te lopen.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter