Notre Dame

Notre Dame

De kathedraal van Quasimodo

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Ondanks dat de Notre Dame sinds de brand in 2019 niet van binnen te bezichtigen is, is het toch zeker leuk om hier even langs te lopen. Het is van buiten ook een prachtige kathedraal om te zien. En zeker leuk als je het Disney verhaal vertelt, of als ze de film de Klokkenluider van Notre Dame hebben gezien. De heropening is overigens aangekondigd voor medio 2024, dus als het goed is zou je binnenkort weer de kathedraal van binnen mogen bezichtigen. Als het zo ver is zou ik dat zeker doen en dan ook naar de toren gaan, vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt. En daar kunnen de kinderen zich ook even voelen zoals Quasimodo zich voelde. Het zijn wel 422 treden, dus een flinke klim. Maar zolang je er nog niet in kan is hij van buiten ook leuk om te bezichtigen met al z’n versieringen en waterspuwers.

Met de Paris Pass kun je een tour doen rondom de Notre Dame waarbij je de verhalen hoort over de tragedie van 2019 toen de kerk afgebrand is. Deze tour is niet specifiek voor kinderen dus check even of het iets is wat je kids leuk vinden. Deze tour kan zowel met de All Inclusive pas, de Explorer pas en de Museum pas.

Achter de Notre Dame is een klein park met een zandbak en wat bankjes waar je even lekker kan relaxen. En wist je dat het plein voor de kathedraal Point-Zéro is? Vanuit hier worden alle afstanden naar Parijs gemeten.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,0 (uit 5) we konden nog niet naar binnen

Rating van de kids: 4,0 (uit 5)

Notre Dame Parijs

Laat een opmerking achter