Canyoning

Canyoning

Avontuurlijk Canyoning voor Gezinnen

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Canyoning, afkomstig van het woord ‘canyon’, is een avontuurlijke watersport waarbij je je door een kloof verplaatst met behulp van wandelen, klimmen, abseilen, springen, zwemmen en glijden. Deze activiteit biedt een unieke manier om prachtige en vaak afgelegen natuurgebieden te ontdekken die anders moeilijk toegankelijk zijn. Canyoning wordt ook wel een ‘river walk’ genoemd.

Het is een geweldige familieactiviteit die geschikt is voor iedereen die kan zwemmen en een goede conditie heeft. Tijdens een canyoningavontuur kom je prachtige watervallen, rotswanden, kristalhelder water en soms zelfs grotten tegen, wat zorgt voor een onvergetelijke natuurbeleving.

Bij het beoefenen van canyoning is veiligheid belangrijk. Het is aan te raden om de eerste keer met een gids op pad te gaan die bekend is met de kloof. Een goede uitrusting is essentieel, inclusief een helm, wetsuit, speciale schoenen en abseilapparatuur. Het is ook belangrijk om de weersomstandigheden in de gaten te houden en de juiste technieken te gebruiken.

Op slechts 20 minuten van Marbella, bij de rivier Guadalmina in Benahavís, vind je een prachtige plek voor een canyoningavontuur. De Guadalmina-rivier biedt een mix van wandelen, zwemmen, springen en eventueel abseilen door smalle kloven, watervallen en grotten. De Benahavís River Walk, georganiseerd door Marbella Adventures, is geschikt voor beginners en kost €35 per persoon. De tour duurt ongeveer 3 uur en omvat een gids, veiligheidshelm, gratis waterschoenen, water, een snack en een wetsuit voor kinderen onder de 12 jaar. Deze avontuurlijke activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en biedt een geweldige manier om samen met het gezin de natuur op een spannende manier te beleven.

Laat een opmerking achter