Bremer Freimarkt & Osterwiese

Bremer Freimarkt & Osterwiese

Grootste kermis van Bremen

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De Bremer Freimarkt en Osterwiese zijn 2 grote kermissen in Bremen die beide 2 weken per jaar plaats vinden. Wij waren bij de Freimarkt en waren echt verbaasd over wat ze daar voor 2 weken allemaal bouwen. Het doet echt wel een beetje aan een pretpark denken met grote achtbanen, waterbanen en van die enorm hoge palen waar karretjes aan zitten die wel 50 meter de lucht in gaan. Verder hebben ze er ook een spookslot, meerdere cakewalks, breakdancers, een heksendans (ook soort van breakdance). En ook attracties die bij ons ook op kleinere kermissen staan zoals de botsauto’s en de draaimolen. Ook hebben ze er heel veel schiettenten, visjes vangen, etc.

Naast dat er allerlei attracties zijn, hebben ze ook nog extra activiteiten op bepaalde tijdstippen. Zo zijn er prinsessen en striphelden die de kermis bezoeken en hebben ze een grote optocht. Op de website kun je zien wanneer dat is. Kijk hier voor de Freimarkt, en hier voor de Osterwiese.

Naast dat ze er heel veel attracties hebben, hebben ze er ook heel veel eetkraampjes maar ook echt gewoon cafeetjes. Kleine tentjes waar je aan de voorkant drinken kan kopen maar ook naar binnen kan en daar aan een tafeltje wat drinken. Bovendien is er een enorm grote tent met een heleboel lange houten tafels waar ze in de avond volgens mij iets van bierfeste hebben (in ieder geval bij de Freimarkt), maar tot zo laat zijn we niet gebleven. Als je van kermissen houdt (of in ieder geval de kids), dan is dit wel echt een aanrader.

De Freimarkt is in de laatste 2 weken van oktober en de Osterwiese is tijdens Pasen, eind maart en begin april.

Tijdens de Freimarkt is er op de Marktplatz ook nog een kleine kermis. Hier hebben ze een aantal kleine attracties zoals een draaimolen en een klein reuzenrad en wat kraampjes. Dit is ook wel heel gezellig zo in de stad.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 5,0 (uit 5)

Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen

Laat een opmerking achter