Schoenen Monument

Schoenen Monument

Educatief en respectvol familie-uitje

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Schoenen monument op de Donaukade in Budapest is een diepgaande en betekenisvolle plek die een bezoek waard is voor families. Dit monument herdenkt de slachtoffers van de Holocaust. En specifiek de Joodse burgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de rand van de Donau werden neergeschoten. Hoewel het thema zwaar is, biedt het ook een kans om kinderen over belangrijke historische gebeurtenissen te onderwijzen op een respectvolle en indrukwekkende manier.

Kinderen kunnen bij het monument de rijen schoenen bekijken die langs de rivier staan opgesteld. Deze schoenen zijn gemaakt van ijzer, maar zijn ontworpen om eruit te zien als de echte schoenen die werden achtergelaten. Het is een krachtig beeld dat helpt om het verhaal achter het monument uit te leggen. Families kunnen hier een moment nemen om te reflecteren en meer te leren over de geschiedenis van Budapest en de impact van de oorlog op de stad.

Dichtbij het Schoenen monument ligt het Parlement van Budapest. Een andere must-see attractie die gemakkelijk te combineren is met een bezoek aan de schoenen. Na een bezoek aan deze zwaardere historische sites, is het een goed idee om de dag af te sluiten met iets lichters. Ide Pizza Arany, vlak in de buurt, is een uitstekende plek om  te genieten van een lekkere maaltijd. Met een kindvriendelijk menu en een gezellige sfeer is het de perfecte plek om de ervaringen te bespreken.

Een dagje uit naar deze locaties biedt een goede balans tussen leren en ontspannen. Hierdoor is het een waardevolle ervaring is voor het hele gezin.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter