Paleis van de Grootmeesters

Paleis van de Grootmeesters

Imposante Citadel Vol Geschiedenis

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Paleis van de Grootmeesters is zonder twijfel een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Rhodos. Gelegen aan het einde van de Ridderstraat in het oude gedeelte van Rhodos-stad, biedt dit imposante bouwwerk een fascinerende reis terug in de tijd. Al in de 8e eeuw werd hier een eerste vesting gebouwd, maar het was in de 14e eeuw, tijdens de Middeleeuwen, dat de kruisridders deze vesting uitbouwden tot een indrukwekkende citadel. Hierdoor staat Rhodos-stad ook wel bekend als ‘de hoofdstad van de ridders’.

In 1856 werd het paleis ernstig beschadigd door een explosie in het kruitmagazijn van de Turken, gelegen in de Johanneskerk. Van 1937 tot 1940 herbouwden de Italianen het beschadigde deel, helaas zonder veel aandacht voor de originele architectuur. Gelukkig bleef de markante hoofdingang met de twee robuuste torens in originele staat bewaard.

Een bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters biedt de mogelijkheid om zowel over de sfeervolle binnenplaats te wandelen als de begane grond en de bovenverdieping te verkennen. Op de begane grond worden tal van items uit de economische geschiedenis van Rhodos tentoongesteld, terwijl op de bovenverdieping het interieur van de Italiaanse gouverneur De Vecchi nog volledig intact is. Het binnenplein is prachtig versierd met grote beelden, die de grandeur van het paleis benadrukken.

Hoewel je niet overal in het paleis kunt rondkijken, biedt het deel dat wel toegankelijk is een indrukwekkend kijkje in de geschiedenis van Rhodos. Een bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

Koop hier je toegangskaartjes.

Zelf geweest:

Paleis van de Grootmeesters Rhodos Paleis van de Grootmeesters Rhodos Paleis van de Grootmeesters Rhodos

 

Laat een opmerking achter