Kathedraal van Valencia

Kathedraal van Valencia

Torenhoge Geschiedenis en Uitzichten

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De Kathedraal van Valencia, officieel bekend als de Metropolitane Kathedraal-Basiliek van de Heilige Maria, is een historisch en architecturaal wonder dat bezoekers van alle leeftijden trekt. Gelegen in het hart van het oude stadscentrum, biedt deze iconische kathedraal een fascinerende mix van gotische, barokke, Romaanse en Moorse stijlen, waardoor het een must-see attractie is voor iedereen die Valencia bezoekt.

Voor gezinnen en kinderen is de Kathedraal van Valencia een boeiende bestemming waar ze kunnen leren over geschiedenis, kunst en religie. Kinderen zullen vooral gefascineerd zijn door de verhalen en legendes die verbonden zijn aan de kathedraal, zoals de Heilige Graal, die volgens de overlevering in een van de kapellen wordt bewaard. Het verkennen van de kathedraal en het ontdekken van haar geheimen biedt een spannende avontuurlijke ervaring voor jonge bezoekers.

De Kathedraal van Valencia herbergt een indrukwekkende collectie religieuze kunst, waaronder schilderijen, sculpturen en goudsmeedkunst. Bezoekers kunnen de prachtige fresco’s en het gedetailleerde vakmanschap bewonderen die de muren en altaren sieren.

Een hoogtepunt van een bezoek aan de Kathedraal van Valencia is de beklimming van de Miguelete-toren. Deze toren biedt een adembenemend uitzicht over de stad en is een spannende ervaring voor kinderen en volwassenen. Hoewel de klim enigszins uitdagend kan zijn, is het uitzicht vanaf de top de moeite meer dan waard.

De Kathedraal ligt midden in het centrum van de oude stad en is daardoor goed te combineren met de Zijdemarkt, of een lokale lekkernij bij Horchateria Daniel of Santa Catalina. Ook ideaal te bezoeken als je verblijft in hotel Petit Palace Plaze de la Reina.
Met de Valencia Tourist Card krijg je korting op de toegang.

Zelf geweest:

Kathedraal Valencia Kathedraal Valencia Kathedraal Valencia Kathedraal Valencia

Laat een opmerking achter