Mooie stranden met kinderen

Wat is er nou lekkerder dan je tijd doorbrengen op een mooi strand? Een geslaagde formule voor iedereen: de kids kunnen zich heerlijk vermaken met het zand of in de zee, en jij kan lekker een boekje lezen of je vermaken door naar alle mensen te kijken. Natuurlijk is het dan wel prettig als het een kindvriendelijk strand is, waar het water niet al te snel diep wordt en waar wellicht nog wat leuke activiteiten te doen zijn, zeker voor de wat oudere kids. En een strandtentje, restaurantje of winkeltje in de buurt is natuurlijk ook altijd leuk. Hieronder vind je 8 mooie stranden die perfect zijn om met kinderen naar toe te gaan.

Karakter – Curaçao

Het strand bij beach club Karakter mag je zeker niet missen als je op Curaçao bent. Zoals je kan zien is de kleur van het water echt fantastisch! Je hebt heerlijke zitplekken aan tafeltjes met een prachtig uitzicht over het water, maar ze hebben er ook ligstoelen. Via twee trappetjes kun je het water in. Ze hebben er heerlijke drankjes en lekker eten en het personeel is er erg (kind)vriendelijk. Er staat een ton met speelgoed dus ook op die manier is er aan de kinderen gedacht. Verder zit er een duikschool naast en kun je er kajaks en snorkels huren. Wat ook zeker de moeite waard is!

Karakter Curacao

Sairee Beach – Thailand

Dit mooie plekje is op Koh Tao op Sairee Beach. Een mooi breed strand waar allemaal leuke cafeetjes en restaurantjes aan het strand zitten, en je bent slechts zo’n 20 meter verwijderd van de winkelstraat waar ze leuke Thaise souvenirs hebben. Het water wordt er niet snel diep en er zijn leuke, niet zo hoge golven waar de kids heerlijk in kunnen spelen. Leuk voor mijn zoontje van toen nog 4 jaar, maar ook leuk voor oudere kinderen. En natuurlijk hebben ze er van die romantische schommels in de bomen waar je uitkijkt over de zee.

Verder kun je er overal een heerlijke massage nemen, ofwel een ontspanningsmassage, of een Thaise massage. Bij die laatste moet je wel tegen een stootje kunnen, maar daarna voel je je weer helemaal soepel. En het leuke is, dat kost echt bijna niks. Voor €5 kun je al een half uur gemasseerd worden. Voor oudere kinderen is het ook heel leuk om hier te gaan duiken. Bij bijna elk hotel bieden ze wel duikcursussen aan.

             

Golden Bay – Malta

Op Malta heb je meerdere mooie stranden. Een daarvan is Golden Bay. Aan onderstaande foto zie je wel waarom hij zo genoemd wordt. Naast dat het een heerlijk strand is waar het water niet zo snel diep wordt en de zee er erg rustig is, heb je er ook prachtige zonsondergangen. Er zit een heel leuk strandtentje bij waar je heerlijk kan lunchen of gewoon een drankje kan drinken. In Malta is het over het algemeen nog tot laat in het seizoen mooi weer, dus ook een perfecte locatie voor een weekje in de herfstvakantie.

Golden bay Malta Golden bay Malta

       

 

 

 

 

Sint Maartenszee – Nederland

Om naar een lekker strand te gaan hoef je niet ver weg te gaan. In Sint Maartenszee heb je een mooi groot en breed strand waar de kids zich goed kunnen vermaken. Het water wordt hier niet snel diep dus ze kunnen best zelf bij de waterrand spelen.

Sint Maartenszee

Palm Beach – Aruba

Het beroemde strand op Aruba is Palm Beach. Deze past zeker goed in dit lijstje met mooie stranden. Zoals je op de foto kan zien is het wel duidelijk waar de naam vandaan komt. Palm Beach is een strand van 3 km breed met prachtig wit zand en het staat er vol met palmbomen. Het water is kristalhelder turquoise. Het water wordt niet snel diep en er zijn geen hoge golven. Naast dat je er natuurlijk heerlijk kan zwemmen en spelen in het zand zijn er voor oudere kinderen ook leuke activiteiten te doen zoals duiken, snorkelen, windsurfen, op een bananenboot of parasailen. Het strand is omgeven door grote hotels, restaurants en winkels, waardoor het er dag en nacht een levendige plek is.

Monkey Mia – Australia

Het strand van Monkey Mia is een lange, zanderige kustlijn die zachtjes rond een beschermde baai buigt en mag zeker niet ontbreken in de lijst met mooie stranden. Het water is hier kristalhelder en turkoois van kleur en het zand is zacht en wit. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon, te zwemmen in het warme water of een zandkasteel te bouwen. Een van de meest opwindende dingen aan het strand van Monkey Mia is de mogelijkheid om te communiceren met de aanwezige dolfijnen die elke dag de kust bezoeken. Deze groep vriendelijke tuimelaars komt al meer dan 50 jaar naar het strand en ze voelen zich erg op hun gemak bij menselijke interactie. Bezoekers mogen het water in waden en de dolfijnen kleine visjes voeren, wat een ervaring is die je niet mag missen.

Daarnaast is het ook een geweldige plek om te snorkelen en te duiken. Je loopt zo met je snorkel op het water in en kan dan al allerlei soorten kleurrijke vissen zien. Of ga op een snorkel excursie en ga op zoek naar schildpadden, rifhaaien en pijlstaartroggen. Of boek een excursie en ga zwemmen met whalesharks, de grote vriendelijke reus van de zee. Kortom, een prachtige locatie om een aantal dagen met je kids door te brengen.

Money Mia Australie 

Volg ons ook op Instagram!