horchateria Santa Catalina

horchateria Santa Catalina

Een Smaak van Traditionele Zoetheid

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Net als Horchatería Daniel is ook Horchateria Santa Catalina en plek waar je heerlijke lokale lekkernijen kan proberen. En dan staan ze vooral bekend om de horchata en de farton. Horchata is een traditionele Valenciaanse drank gemaakt van geperste tijgernoten, water en suiker. Het heeft een verfrissende en romige smaak met een lichte nootachtige ondertoon. Horchata wordt vaak geserveerd met fartons, langwerpige, luchtige gebakjes die perfect zijn om te dippen in de horchata. Samen vormen ze een heerlijke combinatie die zowel verfrissend als vullend is, ideaal voor een warme dag in Valencia. (de foto hieronder van de horchata en farton is van Horchateria Daniel) Ook hier hebben ze meer keus en kun je ook gaan voor een heerlijke zelfgemaakte chocolademelk en churros. Daarnaast hebben ze ook ijsjes en verschillende soorten taartjes. Volgens hun heeft het heel veel voordelen om chocolademelk te drinken, namelijk: het is een bron van calcium, het verlaagt het risico op een hartaanval, en het verlaagt stress. Nou, voldoende redenen om hier dus langs te gaan?.

Horchateria Santa Catalina ligt in het hart van de oude stad en is een van de oudste horchaterías van Valencia. Het restaurant ziet er heel authentiek uit met zijn keramiek van Manises. Ze hebben 2 verdiepingen dus er is altijd wel ergens een plekje. En omdat het zo centraal ligt is het ideaal te combineren met een bezoek aan Loodsoldaten Museum. Mocht je in Hotel Petit Palace Plaza de la Reina verblijven dan ligt het echt om de hoek.

Zelf geweest:  (wel naar binnen gekeken, maar wij hebben voor Horchateria Daniel gekozen)

Horchateria Santa Catalina Valencia Horchateria Santa Catalina Valencia Horchateria Santa Catalina Valencia Horchateria Santa Catalina Valencia

Laat een opmerking achter