Horchateria Daniel

Horchateria Daniel

De beste horchata en fartons

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Horchateria Daniel, met drie vestigingen verspreid over het hart van Valencia, is een onmisbare bestemming voor liefhebbers van de Valenciaanse culinaire tradities. Deze geliefde plek staat bekend om zijn verrukkelijke horchata en fartons, twee lokale lekkernijen die je absoluut moet proberen tijdens een bezoek aan de stad.

Horchata is een traditionele Valenciaanse drank gemaakt van geperste tijgernoten, water en suiker. Het heeft een verfrissende en romige smaak met een lichte nootachtige ondertoon. Horchata wordt vaak geserveerd met fartons, langwerpige, luchtige gebakjes die perfect zijn om te dippen in de horchata. Samen vormen ze een heerlijke combinatie die zowel verfrissend als vullend is, ideaal voor een warme dag in Valencia. Persoonlijk vond ik de farton erg lekker. De horchata iets minder, wel om de farton in te dopen maar niet echt om zo te drinken. Mochten deze 2 locale specialiteiten je nou toch niet zo aanspreken dan kun je hier ook terecht voor een heerlijke chocolademelk, churros of andere lekkernijen. Of de heerlijke ijsjes zoals onze kinderen deden.

Het is niet alleen de smaak die Horchateria Daniel zo geliefd maakt, maar ook de gezellige sfeer en het historische karakter van de plek. Het is een plek waar zowel locals als toeristen samenkomen om te genieten van een moment van ontspanning en genot. Het interieur van de horchatería ademt een nostalgische charme uit, met zijn antieke meubels en decoratieve elementen die een glimp bieden van het verleden van Valencia.

De vestiging in de oude stad  is ideaal te combineren met een bezoek aan Loodsoldaten museum. Wij verbleven in een appartement schuin tegenover Horchateria Daniel dus wij moesten natuurlijk wel even de specialiteit van Valencia uitproberen. Mocht je in Hotel Petit Palace Plaza de la Reina verblijven dan ligt het echt om de hoek. Je kan ook naar de concurrent Horchateria Santa Catalina gaan, die ligt er bijna naast.

Een echte aanrader dus als je lekkere lokale specialiteiten wil proberen.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 4,5 (uit 5)

Horchateria Daniel Valencia Horchateria Daniel Valencia Horchateria Daniel Valencia Horchateria Daniel Valencia Horchateria Daniel Valencia Horchateria Daniel Valencia Horchateria Daniel Valencia Horchateria Daniel Valencia

Laat een opmerking achter